Śniadanie - dieta podstawowa 20.06.2025r.

 Zdjęcie
2025-06-20 (Piątek)
Jadłospis:

Zacierka na mleku 350 ml(1,2,3), kakao 250ml (1,2), chleb pszenno-żytni 1kromka 35g(1), kajzerka 50g (1), chleb razowy 30g (1 kromka) (1), ser żółty 60g (2), Masło 20g (2), ogórek zielony talarki 100g, rukola 5g,

Wartości odżywcze cały dzień:
Wartość energetyczna[kcal]: 2723.18 kcal; Białko ogółem: 113.35 g; Tłuszcz: 98.56 g; Węglowodany ogółem: 355.72 g; Sól: 3.22 g; Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem: 43.72 g; suma cukrów prostych: 93.12 g; Błonnik pokarmowy: 27.26 g;